Tradingvarsling av binære opsjoner blir stadig mer populært blant tradere som er på utkikk etter en annen måte å handle binære opsjoner på. Men for å gjøre dette, er det viktig å vite hva tradingvarsler faktisk er.

Tradingvarsler (eller signals på engelsk) er som navnet tilsier varsler til tradere om tilgjengelige handelsmuligheter i markedet. De inneholder vanligvis viktig informasjon om handelen. Binære tradingvarsler leverer informasjon om den underliggende aktiva, mulig prisretning, utløpstid osv. Denne artikkelen er skrevet for tradere som ikke er sikre på hvordan tradingvarsling fungerer, og hvordan man velger en god leverandør av slike varsler.

Hva er tradingvarsler?

Tradingvarsling av binære opsjoner er et verktøy som kan hjelpe tradere til å finne tradingmuligheter og gjøre handelen raskere. Varslene vil foreslå hva du skal investere i og hvordan du investerer. Mange tradere mener at varsling er den ultimate løsningen for alle deres tradingutfordringer, men sørg alltid for å velge en god leverandør av disse tjenestene.

For å få varsling på binære opsjoner, må du abonnere på en leverandør som har spesialisert seg på dette. Det er hundrevis av slike everandører tilgjengelige, hver av dem varierer i de aktiva de gir varsel om, antall varsler de gir og andre grunnleggende egenskaper. Tidligere ble varsling av tradingmuligheter innen binære opsjoner vanligvis levert via SMS eller e-post, men i dag er leverandørene av slike tjenester koblet derekte opp mot binære opsjonsmeglere, og tradenen kan plasseres direkte på plattformen. Du trenger ikke skrive inn informasjonen på nettstedet, alt gjøres nærmest automatisk, det krever bare noen få tastetrykk.

Eksempel på tradingvarsel

La oss si at du nettopp har mottatt et signal. Det du mottar kan se ganske kryptisk ut:

EUR / USD, CET 12:00, Call

Det kan også ha en lignende form, eksempelvis:

EUR / USD, CET 12:00, 1.123

I det første tilfellet betyr dette signalet i utgangspunktet at du skal trade valutapar EUR / USD, til klokken 12.00 Sentral-europeisk tid, ved å velge Call option. I det andre tilfelley forteller varselet at det samme valutaparet vil bli tradet til pris 1.123 klokken 12.00. Alle varsler av binære opsjoner må inneholde minst disse 3 elementene, ellers er de ubrukelige.

Hva er forskjellen mellom tradingvarsler og roboter?

I tillegg til tradingvarsler, finnes det også forskjellig programvare eller roboter, som de ofte kalles. Slik programvare kan gjennomføre en handel automatisk for deg, mens tradingvarsler krever fortsatt en fysisk interaksjon fra deg før handelen blir gjennomført.

Det finnes roboter som utfører trader før forhåndsgodkjenning av klienten, og det er på høyde med å kaste penger ut av vinduet. Men vi må understreke at det finnes gode leverandører av både tradingvarsler og roboter, men det er særdeles viktig å undersøke produktet før man begynner å bruke det for trading med egne penger.

Hva er forskjellen mellom leverandører av tradingvarsler?

Med så mange leverandører av tradingvarlser for binære opsjoner, hvor alle konkurrerer om kunder, er det mange tradere som synes det er  vanskelig å forstå både forskjellen mellom leverandører og hvem man bør velge. For å hjelpe deg med å ta en god beslutning, her er de viktigste forskjellene:

  • Leveringsmetode for varsler

Noen leverandører bruker fortsatt gammeldags metoder som baserer seg på å sende e-post eller SMS. Imidlertid blir denne typen levering av informasjon for langsom, ettersom flere og flere leverandører tilbyr teknologisk avanserte varslinger som leveres og utføres på samme sted og i nær sanntid.

Moderne tradingvarsler er en bro mellom megleren og traderen der varslinger leveres. Traderen må bare logge inn, se hvilke binære varslinger som tilbys og plassere ønsket handel. Hvis det ikke er noen aktiva eller bransjer som man liker, kan man bare forlate plattformen, ettersom det aldri kreves at man plasserer en handel om man ikke er interessert.

  • Nøyaktighetsnivået på varslingene

Noen binære varsler er mer nøyaktige enn andre. Dette kan selvfølgelig skyldes at de gir ut forskjellige varslinger på forskjellige måter. Noen varsler av binære opsjoner genereres av folk som hevder å være markedseksperter som analyserer markedsbevegelser i ethvert øyeblikk. Slike varsler er ofte utsatt for menneskelige feil. Det finnes også mer moderne og avanserte varslinger som genereres basert på datamaskinen eller matematisk algoritme implementert i grensesnittet til tradingplattformen. Denne typen varsler anses vanligvis å være mer pålitelig da den eliminerer vekk menneskelig feil, men tradere må finne en med en legitim teknologisk bakgrunn for å lykkes. Når du sammenligner nøyaktigheten til leverandører av tradingvarsler bør du derfor bare sammenligne leverandører som lager en lignende type varsler.

  • Binære varsler basert på aktiva

Av natur kan ingen leverandører av varsler for binære opsjoner generere varsler for alle aktiva som kan handles på internasjonale markeder. Det er tusenvis av aksjer, hundrevis av valutapar og en tilsvarende mengde indekser og varer, og det er umulig å lage binære varlser for hver av dem. Følgelig må hver leverandør velge hvilke aktiva de ønsker å lage varsler for, og hvilke eiendeler den vil ekskludere fra sin tjeneste. Leverandørene varierer på hvilke aktiva de oppretter varsler for.

Noen binære leverandører oppretter imidlertid også tradingvarsler for eiendeler som er litt mindre vanlige. Disse tilbyr ofte mindre populære aksjer, mindre valutapar og indekser fra mindre land. Avhengig av om utvalget av eiendeler er viktig for deg, bør du se hvilke binære varsler som genereres. Noen tradere vil ha tradingvarsler for bestemte aktiva, noe som gjør dette trinnet nødvendig. Andre tradere kunne ikke bry seg mindre hvilke eiendeler de handler så lenge de tjener penger – disse kan ignorere dette trinnet, men uvitenhet er aldri anbefalt i dette markedet.

  • Antall varsler som sendes ut

Noen leverandører av tradingvarsler gir signifikant ut flere varsler enn andre. Noen sender deg rundt fem til syv varsler om dagen, men dette tallet kan være langt høyere hos enkelte selskaper.  Dette er en annen grunn til at du som trader bør lese nøye gjennom anmeldelser om selskaper som leverer tradingvarsler. Et høyt antall varsler garanterer ikke høy kvalitet. På den annen side vil et lavt antall varsler ikke være den beste løsningen for tradere som er ivrige etter å handle, og som er vant til å håndtere flere bransjer hver dag, eller kanskje til og med hver time. Den perfekte kombinasjonen av kvalitet og kvantitet er alltid vanskelig å oppnå, og derfor er binære varslere som leverer signaler bare når traderen er online, det mest opplagte valget. Hvis du er klar for trading, vil du bli varslet om binære opsjoner mens du er online, og hvis du er offline vil du ikke bli plaget.